VERSCHILLENDE CONTINENTEN HEBBEN MIJ GEVORMD TOT WIE IK NU BEN
Shanti betekent vrede in het Sanskriet en is deel van mijn achternaam. Hier ligt ook de verbinding met het werk dat ik doe. In een wereld met zoveel verschillen tussen mensen is vrede geen vanzelfsprekendheid. Daar was ik mij al jong van bewust. De verbinding met verschillende continenten, heeft mij gevormd tot wie ik nu ben, hoe ik in het leven sta en de aanleiding waarom ik het werk doe dat ik doe.
Geboeid door verschillen
Al op jonge leeftijd werd ik geboeid door verschillen tussen mensen. Geboren in Suriname, met Indiase voorouders, en opgroeiend in Nederland was ik mij al op jonge leeftijd bewust van mijn kleur. Ik wilde liever wit en blond zijn en een Nederlandse naam. Op televisie zag ik kinderen met mijn kleur, die getroffen werden door armoede, oorlog, honger of natuurrampen. Het voelde alsof ik daaraan ontsnapt was door een migratie over drie continenten. Het raakte me diep en het riep veel vragen op. Waar hoor ik thuis? Wat is mijn land? Waarom is het zo ongelijk verdeeld in de wereld? Als we op de maan kunnen landen, kunnen we toch ook de armoede in de wereld oplossen? Ik dacht: “Als ik later groot ben ga ik zorgen voor een betere wereld voor iedereen.”
Grote vragen
Bewustzijn groeide
Mijn bewustzijn groeide door het werk dat ik ging doen. Bezig zijn met thema’s als emancipatie, empowerment, integratie en participatie kreeg ik inzicht in mijzelf en verschillende werelden waarin mensen zich bewegen. Diversiteit en inclusie waren als rode draad altijd aanwezig. Tijdens een loopbaantraject ontdekte ik tot mijn verbazing dat ik de vraag “Wie ben ik?” moeilijk kon beantwoorden. Wat bleek is dat ik wel mijn wortels in India had verkend, maar Suriname had ‘overgeslagen’. De negatieve berichten over Suriname in mijn tienerjaren waren onbewust bij mij binnengeslopen, waardoor ik mij niet kon verbinden met mijn geboorteland. Op zoek naar het ontbrekende stukje maakte ik een zinvolle ontdekkingsreis om mij te verbinden met het Surinaamse deel in mijzelf.
Hart en ziel
Met hart en ziel zet ik mij in voor het bereiken van die wereld die ik wilde toen ik jong was. Een eerlijker wereld waarin iedereen een menswaardig bestaan heeft, gelijke kansen heeft, zichzelf kan zijn, gehoord, gezien en gewaardeerd wordt. Ik ben blij met het groeiende besef dat verandering van systemen die mensen structureel uitsluiten, benadelen of juist bevoordelen nodig is. De krachtige stemmen van gemarginaliseerde groepen in de samenleving zorgen daarbij zeker voor een boost. Samenwerken met anderen die verantwoordelijkheid en eigenaarschap op zich willen nemen, geven mij energie en stemmen mij hoopvol dat we daadwerkelijk samen die betere wereld kunnen creëren.
OPLEIDING
WERK
Na een korte periode bij een gemeente, maakte ik de overstap naar de maatschappelijke sector. Ik werkte ruim 20 jaar aan een breed scala aan sociale en maatschappelijke vraagstukken als adviseur, trainer, projectontwikkelaar en procesbegeleider. Als leidinggevende van een divers samengesteld team ontwikkelde ik inclusief leiderschapskwaliteiten. Als beleidsadviseur bij het diversity office van een universiteit, werkte ik aan de implementatie van diversiteit en inclusiviteitsbeleid. Sinds 2015 zet ik mijn expertise in als zelfstandig professional.
Als bestuurslid van de Stichting Aara Foundation zet ik mij in voor de positieverbetering en betere leefomstandigheden van vrouwen en kinderen in India.
aarafoundation.com
Als lid van het netwerk Kleurrijk Groen Arnhem draag ik bij aan het doel van de gemeente Arnhem om duurzaamheid en diversiteit te verbinden.
bureauwijland.nl
Als lid van het netwerk Caleidoscopia werk ik met andere bevlogen professionals aan het ontwikkelen en bevorderen van intersectioneel leren kijken en denken.
caleidoscopia.nl