IT IS NOT OUR DIFFERENCES THAT DIVIDE US. IT IS OUR INABILITY TO RECOGNIZE, ACCEPT AND CELEBRATE THOSE DIFFERENCES - Audre Lorde

Meer diversiteit en inclusiever worden! Is dat de uitdaging waar jouw organisatie voor wil gaan? Ik draag daar graag aan bij. In verschillende rollen bied ik ondersteuning om jouw doelen te bereiken. 

Advies

Als adviseur of procesbegeleider ondersteun ik bij het ontwikkelen en/of  implementeren van diversiteits- en inclusiebeleid. Beleid dat is gericht op duurzame inbedding, procesgericht en verankerd in alle lagen van je organisatie, zodat er echt verandering plaatsvindt.

Coaching

Meer diversiteit is mooi maar kan ook lastige situaties op de werkvloer tot gevolg hebben. Dat kan leiden tot uitsluiting en onveiligheid. Als coach van jou of je team ondersteun ik jou bij het managen van verschillen of bij het bevorderen van samenwerking in je team. 

Mediation

Zijn er problemen op de werkvloer tussen collega’s of is er sprake van een flink conflict? Vaak helpt het een derde erbij te betrekken om het gesprek aan te gaan. Als transformatief mediator ondersteun ik partijen om het gesprek te voeren. Uitgangspunt is op eigen kracht weer duurzaam in verbinding te komen.

Training

Uitsluitende mechanismes en dynamieken herkennen en erkennen leidt tot meer inclusie. Als trainer verdiepen creëer ik een veilige setting om met elkaar te verdiepen in ingewikkelde en gevoelige thema’s. 
Nirupa werkt met een groep binnen een organisatie

Dialoog

Wil je een meer inclusieve leef-, leer- of werkomgeving creëren? Als transformatief dialoogbegeleider faciliteer ik gesprekken om verschillende meningen en ervaringen uit te wisselen zodat ruimte ontstaat voor  meningen en gedachten.

Intervisie

Een plek waar je jouw vragen, worstelingen en uitdagingen met collega’s kan onderzoeken en bespreken met als doel kennis en inzicht op te doen. Als intervisiebegeleider creëer ik een veilige plek en ondersteun ik bij het proces om een bredere blik te krijgen of nieuwe perspectieven te ontdekken.

“We zijn aan de slag maar wat extra kennis en hulp bij het ontwikkelen en implementeren van het diversiteits- en inclusiebeleid is heel welkom. Kan je ons een stap verder helpen?”
” Wij willen graag een meer inclusieve organisatie worden, maar weten niet goed waar te beginnen en hoe dit aan te pakken. Ik zoek iemand die ons kan helpen het proces op gang te brengen.”

“We vinden inclusie belangrijk en willen de kennis en kunde over diversiteit en inclusie bij onze medewerkers vergroten, zodat we allemaal vaardiger worden in het omgaan met alle verschillen.”

“Het is lastig gevoelige onderwerpen bespreekbaar te maken. Hoe doe je dat op een goede manier? Ik zou graag willen leren hoe ik het gesprek kan aangaan en hoe ik kan dealen met verschillende meningen en gevoelens van ongemak.”