DIVERSE KLANTEN IN VERSCHILLENDE SECTOREN

Ik werk voor klanten in verschillende sectoren. Ook de opdrachten zijn divers en lopen uiteen van diversiteits- en inclusietrajecten, advies en trainingen tot procesbegeleiding, intervisie en mediation. Ik leid in samenwerking met partners dialoogsessies en sessies inclusief leiderschap. Geen standaardproducten maar altijd op maat voor de klant, persoonlijk, bevlogen en betrokken met als doel mijn kennis, expertise en ervaring optimaal te verbinden met de vraag die de klant heeft.  

Klanten

Wetsus

Universiteit Utrecht

Universiteit Leiden

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Haagse Hogeschool

Rozet

Museum Arnhem

Cultuur Oost

Vluchtelingenwerk Oost-Nederland

Provincie Gelderland

SMART group

Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

Reframing HERstory Art Foundation

Bureau Wijland

Gemeente Arnhem

Rechtbank Noord-Holland

Openbaar Ministerie

Hunkemoller

RTL

Evides

Aanbevelingen

Nirupa heeft ons laten ervaren wat diversiteit en inclusie betekent in onze communicatie. Onbewuste gevoelens en overtuigingen spelen daarbij een grotere rol dan we vooraf dachten. Door je daarvan meer bewust te worden, leer je ook beter naar elkaars verhaal te luisteren. Dat is een voorwaarde voor meer begrip en waardering over en weer. Juist in een tijd waarin het belangrijker lijkt om te mogen zeggen wat je denkt dan om de ander te begrijpen, is het verhaal van Nirupa een verademing.
Dorien Spijkers en Walther Verhoeven | Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd
“Nirupa heeft ons laten ervaren wat diversiteit betekent in onze communicatie.”

Nirupa is bij Cultuur Oost procesbegeleider geweest in het traject Diversiteit & Inclusie. Daarin heeft zij als insteek gekozen: “Iedereen heeft een diverse achtergrond, laten we van daaruit het gesprek met elkaar aangaan.” Dat bleek een gouden vondst omdat iedere collega mee kon praten over verschillen en hoe dat in de praktijk van advisering en collegiale samenwerking uitwerkt. Op de werkvloer heeft het bewustwording opgeleverd over hoe we met verschillen omgaan en dat diversiteit (een mooi gegeven) is. Werken aan inclusie is door Nirupa haar interventies een stap dichterbij gekomen.
Lily van Engen | Cultuur Oost

“Werken aan inclusie is door Nirupa haar interventies een stap dichterbij gekomen.”
Ik had aangegeven bij mijn werkgever dat ik graag wilde praten met een coach van kleur, omdat ik het gevoel had dat die mij beter zou begrijpen. Tijdens mijn eerste gesprek met Nirupa voelde ik mij meteen op mijn gemak. Ze gaf mij het gevoel dat ik alles kon zeggen en het voelde meteen ontzettend vertrouwd. Als ik over mijn ervaringen vertelde en twijfelde over mijzelf, liet zij mij zien waar ik er zelf aan kan werken en waar het bij de ander ligt.  Zij heeft mij ook geholpen bij een belangrijke carrièrekeuze. Door haar coaching kwam ik er snel achter dat de keuze eigenlijk heel makkelijk was. Ik zou Nirupa echt aan iedereen aanraden als coach. Ze is duidelijk, professioneel, weet ontzettend veel over racisme en discriminatie en helpt jou echt om het vertrouwen in jezelf terug te vinden.
Ferüska de Jezus
“Met Nirupa voelde ik mij meteen op mijn gemak. Ze weet ontzettend veel over racisme en discriminatie en helpt jou echt om het vertrouwen in jezelf terug te vinden.”
Nirupa’s grote kracht is dat ze mensen op een persoonlijk niveau weet te raken. Ik heb haar met verschillende professionele groepen zien werken, en steeds wist ze vanaf het begin van de bijeenkomst een sfeer van enthousiaste, persoonlijke betrokkenheid te scheppen. Ook in meer zakelijke, hiërarchische organisaties. Ze kan goed uit de voeten met verschillende organisatieculturen, juist omdat ze een eigen, authentieke werkstijl heeft ontwikkeld, die er ongeacht de aard van de organisatie toe leidt dat medewerkers zich openstellen. Nirupa is een warme, betrokken, competente en zeer ervaren trainer en coach. Ik bewonder haar talent om het veranderingsproces naar meer diversiteit en inclusiviteit tot een fijne, positieve gezamenlijke ervaring te maken.
Dr. Isabel Hoving | Universiteit Leiden
“Ik bewonder het talent van Nirupa om het veranderingsproces naar meer diversiteit en inclusie tot een fijne, positieve gezamenlijke ervaring te maken.”

Tijdens een bijeenkomst voor PhD studenten van de Universiteit van Utrecht heeft Nirupa een workshop gegeven over equality, diversity en inclusion. In 1,5 uur zijn veel thema’s aan bod gekomen. Het was een verrassende, interactieve sessie, waarin er ruimte was voor een stukje onderwijs, maar ook eigen inbreng in de vorm van ervaringen en meningen. De prikkelende stellingen die Nirupa had voorbereid, heeft geleid tot discussie tijdens de workshop zelf en daarna. De workshop is ‘food for thought’ en de input kan gebruikt worden om het gesprek over dit belangrijke onderwerp te blijven voeren. 
Amos de Jong MSc | Universiteit Utrecht

“De prikkelende stellingen die Nirupa had voorbereid, heeft geleid tot discussie tijdens de workshop zelf en daarna.”

Samenwerkings-partners

Ik werk regelmatig samen met andere bevlogen professionals.  Heel waardevol want de bundeling van kennis en expertise levert mooie kruisbestuivingen op waardoor er nog meer kennis en kunde beschikbaar komt voor de klant.

foto Ruth Nahumury

NO LABELS

Ruth Nahumury
Trainer-facilitator-adviseur
Nolabelsinc.com
foto Lida v.d. Broek

KANTHAROS

Dr. Lida van den Broek
Organisatie-antropoloog
Kantharos.com/
foto Şeydâ Buurman-Kutsal

SEYDA

Şeydâ Buurman-Kutsal
Trainer-supervisor-coach-consultant
seyda.nl/